Fokus: Bas

Kursen omfattar 38 veckor

 • Höstertermin 2018
  23 augusti - 19 december
 • Vårtermin 2019
  7 januari - 24 maj
ANSÖKAN FÖR HT18 ÄR STÄNGD.

Behöver du en omstart i dina studier? Var det längesedan du lämnade skolan? Behöver du hjälp att fokusera lite extra?

Allmän kurs – Fokus:Bas är till för dig som inte är helt klar med grundskola och/eller gymnasium, som haft ett långt uppehåll eller som behöver nystart. Vi fokuserar enbart på de grundläggande ämnena och arbetar medvetet med din egen studietakt och studiemiljö. Vi arbetar tematiskt och ämnesövergripande på tisdagar och onsdagar. Måndagar och torsdagar ägnas åt matematik, engelska och friskvård. På fredagar arbetar du tillsammans med klassen och din lärare med de uppgifter/ämnen du behöver.

Vi jobbar i mindre grupp (ca 16 deltagare) och strävar mot att alla i gruppen ska hitta sin balans i den dagliga verksamheten. Vi tror också på kroppens behov av rörelse. En gång i veckan deltar vi i friskvårdslektioner och de andra dagarna vistas vi ute en stund.

Allmän kurs Fokus: Bas passar dig som:

 • vill studera i ett lugnare tempo
 • vill ha hjälp med att hitta ditt sätta att lyckas med studierna
 • behöver extra stöd
 • tycker om att samarbeta med andra
 • tycker om tema- och projektstudier
 • vill påbörja din grundläggande behörighet

Kursinnehåll

– Svenska
– Engelska
– Matematik
– Samhällskunskap
– Studieteknik
– Friskvård
– Drogfrågor
– Temadagar

Kostnader

Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig inget. Skolan får statsbidrag.

Du betalar 2 300 kr per läsår för studieresa, studiebesök, kopior, kursmaterial, särskilda arrangemang och elevförsäkring. Det finns möjlighet att köpa lunchkuponger i skolrestaurangen. Om du hyr ett rum på skolans internatboende tillkommer en hyreskostnad.

Vem kan söka?

Du bör vara klar eller nästan klar med dina grundskolestudier och känna dig redo att börja i motsvarade åk. 1 på gymnasiet.

Ansökan

Du kan förbereda dig genom att scanna dina betyg från tidigare utbildningar, så att du kan bifoga dessa som PDF i ansökan. Du skall även bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs.

Löpande antagning. Dock senast 1 juni 2018.

Länkar

ANSÖKAN FÖR HT18 ÄR STÄNGD.