MÖTET- knytkonferens för ideell organisering och folkbildning

MÖTET 24-26 augusti 2018

Vi föreningsaktiva får samhället i rullning. Vi organiserar oss, vi ger barn och unga meningsfull fritid, vi agerar mot orättvisa, vi utbildar, vi löser kriser, vi skapar nya sätt att förbättra samhället.

Vi finns på landsbygden, i förorten, storstaden, den mellanstora staden och i internationella samarbeten. Vi finns överallt där människor finns som ideellt aktiva, förtroendevalda eller som anställda.

Vi är civilsamhället och är en kraft att räkna med. Men det får vi bara syn på om vi träffas.

Vi behöver samla kraft och inspiration. Vi behöver mötas.

Anmäl dig här!

Trött på möten?

Vi är trötta på dåliga möten. Illa genomtänkta möten, möten som inte lever upp till förväntningarna. MÖTET finns till för att ge makten till deltagarna att själva få prata om det som är mest relevant.

MÖTET är en knytkonferens för att injicera inspiration i engagerade personer, ge deltagarna inflytande och frigöra lösningar och metoder. Mixen av deltagarna är i sig en poäng då vi tror att demokratiska organisationer bara kan utvecklas när vi möter andra som inte är lika oss själva. En förbundsanställd chef behöver möta en ideellt aktiv från landsbygden och förortens viktiga ideella röster behöver möta föreningsaktiva från den mellanstora staden.

En knytkonferens är en konferens där deltagarna står för innehållet. Vem som helst kan ta initiativ till att hålla en programpunkt och det pågår flera programpunkter samtidigt.

Hur funkar MÖTET?
Under mötet kommer du kunna välja! Antingen deltar du i processledda seminarier på ett tema som intresserar dig, eller så skapar du ett innehåll tillsammans med andra deltagare i en form som passar er. Under helgen kommer du såklart att hinna delta på båda typerna av programpunkter.

Du väljer vad du vill få ut av MÖTET

A) Programpunkter med processtöd:

Under MÖTET finns duktiga processledare som styr upp formen för en så kreativ och givande utgång som möjligt.

Du som väljer den här typen av programpunkter klurar i förväg ut vad du vill uppnå, vad du vill bidra med och vilken typ av mötesform som passar dig. Sen löser vi ramarna för att ni med samma mål ska kunna få ut bästa möjliga av varandra.

B) Programpunkter som du leder:

Om du själv hellre vill hålla i ett pass går det utmärkt. Det kan även göras ihop med andra, inomhus, utomhus med en kaffe, liggandes i hängmattelunden, eller mellan ett parti kägelspel, eller på valfritt ställe i Tollares mysiga trädgård mitt i skärgårdsnaturen.

Vi uppmanar till kreativa mötesformer; exempelvis ”Skogspromenaden som löser gåtan på rättvis representation”, eller ”Under kubbspelet klura tillsammans på framtidens bästa demokrativerktyg ”. Det finns också tillgång till lokaler utrustade med det ni behöver för att kunna genomföra er programpunkt.

MÖTET vill se innovativa småmöten växa fritt och ge utrymme för de engagerades tankar, idéer och utmana till visionerande.

C) Delta i andras programpunkter:

Du kan också komma och uppleva MÖTET genom att delta i andras programpunkter. På plats kan du se vad andra bidrar med, välj det du tycker verkar intressant och delta.

Kvällarna

På kvällarna kan du luta dig tillbaka och uppleva kvällens scenframträdande. Mer information om detta kommer framöver!

Biljetter

Du har möjlighet att köpa 1-dags eller 3-dagarsbiljett till MÖTET.

  • 1-dagsbiljett 500kr
  • 3-dagarsbiljett, fredag-söndag 1050kr

Till detta tillkommer boendekostnad om du vill boka enkelrum eller dubbelrum. Boende i medhavt tält eller i masslogi ingår i priset. Kostnaden skickas på faktura till den fakturamottagare du anger i din anmälan.

Boende

Du har möjlighet att välja vilken boendeform som passar dig under MÖTET. Kostnad för boende i enkelrum eller dubbelrum tillkommer utöver biljettpriset.

  • Boende i dubbelrum 430 kr/person och natt
  • Boende i enkelrum 730 kr/person och natt
  • Boende i masslogi. Sovsal där du tar med egen madrass och sovsäck. (ingen extra kostnad)
  • Boende i medhavt tält. (ingen extra kostnad)

Mat

Vi kommer att servera vegetarisk kost i vår restaurang på Tollare folkhögskola. I biljettpriset ingår fika och samtliga måltider för MÖTET, frukost, fika, lunch och middag.

Anmäl dig här!

Sista anmälningsdag är 3/8 och det är även sista dag för att avanmäla sig.