Lediga jobb

Vi söker vikarie, lärare med kompetens inom religion/naturkunskap/samhällsorienterande ämnen till Allmän kurs på Tollare Folkhögskola

Är du en folkbildare som ser hela människan i din lärargärning? Har du bred kompetens och kan undervisa i många ämnen? Delar du IOGT-NTO:s vision om en nyktrare värld? Tollare Folkhögskola söker en lärare med bred kompetens och folkbildningsinriktning till Allmän kurs till nästa läsår.

På Allmän kurs har vi fyra profiler: Foto, Kreativt skrivande, Socionomförberedande och Fokus:Bas. Vi söker nu en lärare för ett ettårigt vikariat som huvudsakligen ska undervisa på den socionomförberedande inriktningen, men bland annat religion kommer behövas i alla allmänna kurser. I tjänsten ingår mentorsuppdrag för en halv klass, vilket bland annat innebär att tillsammans med en kollega driva den egna klassens planering och utveckling. I mentorsuppdraget ingår socialpedagogiskt arbete med deltagarna, vilket kan innebära några kvällars arbete per termin. Vi vill att du delar folkbildningens ideal och är intresserad av att arbeta med människors kunskaps- och personlighetsutveckling. Vi har ett nära och öppet samarbete i arbetslaget och värderar därför om du också uppskattar det. På Allmän kurs har vi en relativt stor andel kursdeltagare med neuropsykiatriska funktionsvariationer, bland annat ADHD, dyslexi och dyskalkyli, och vi ser gärna att du har erfarenhet av dessa målgrupper.

Tjänsten är i huvudsak förlagd till den allmänna kursen, men delar av tjänstgöringen kan göras på de andra långkurserna och/eller på kortkurs, vilket ibland kan betyda helgarbete. I denna tjänst ligger främst undervisning på allmän kurs, men vi uppskattar bred ämneskompetens och en helhetssyn på lärande och ser gärna att du kan undervisa i fler ämnen, t. ex. svenska, engelska, samhällskunskap, historia eller friskvård.

Tollare folkhögskola söker en lärare för ett föräldravikariat från augusti 2019. Vi ser gärna att du också kan delta under någon/några planeringsdagar i slutet av maj/början av juni.

Tollare folkhögskola ägs och drivs av IOGT-NTO, en nykterhetsorganisation. Vi erbjuder en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar. 

 

Tjänsten är ett vikariat för föräldraledig lärare under läsåret 2019-2020

Tjänsten är på heltid, 100%

Anställningstid: 20190812-20200612

 

Sista ansökningsdag: 20190501, löpande intervjuer

Ansökan skickas till: ansokan@tollare.org

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Anna Vormisto, anna.vormisto@tollare.org, 08 – 505 686 55

Facklig representant, SFHL: Magnus Sjöö, magnus.sjöö@tollare.org, 08-50568660