Ideellt ledarskap

Kursen omfattar 38 veckor

 • Höstterminen 2017
  24 augusti - 20 december
 • Vårterminen 2018
  8 januari - 1 juni

Studietakt 100 %

ANSÖKAN TILL DENNA ALLMÄNNA KURS ÄR STÄNGD.

Denna kurs kommer inte att starta till hösten 2018 på grund av för få sökande. Du som har sökt kommer att bli kontaktad av skolan.

Bli förändringsskapare!

Vill du förändra samhället och behöver slutföra dina gymnasiestudier?

Gå allmän kurs ideellt ledarskap. En utbildning för dig som har idéer och drivkraften att förändra ihop med andra.

 • Stärk dig genom personliga utveckling. Genom våra varierade arbetsformer och uppgifter får du chans att se och använda dina styrkor tillsammans med dina kurskamrater.
 • Bli grym på att tala inför grupp och att leda andra.
 • Träna dig som projektledare. Du får kunskap och praktisk erfarenhet av att planera och genomföra verksamhet i exempelvis en förening eller i projekt.
 • Motivera andra! Lär dig hur du kan ta fram det bästa hos dig och hos andra. Att samarbeta, hantera konflikter, att sätta mål och nå resultat är viktiga delar i både arbetslivet och privat. I kursen får du de verktyg som behövs.
 • Utöka dina nätverk och kontakter genom att möta olika organisationer, föreningar och föreläsare. Under kursen samlar du på dig erfarenheter och kontakter som du kan ha nytta av i ditt engagemang.

Ta dig utanför din box och möt möjligheterna så att du efter utbildningen kan göra dina egna drömmar till verklighet som exempelvis projektledare, kulturentreprenör, eventproducent eller verksamhetsutvecklare – bli en förändringsskapare!

Kursinnehåll

– Demokrati- och människosyn
– Kunskap om hur samhället styrs och påverksarbete
– Projektledning och arrangörskap
– Engagemang, kommunikation och motivation
– Så förändrar civilsamhället världen, internationella och nationella exempel.

Detta sker utifrån de gymnasiegemensamma ämnena
– Svenska
– Engelska
– Matematik
– Samhällskunskap
– Historia
– Religion
– Naturkunskap

Kostnader

Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig inget. Skolan får statsbidrag.

Du betalar 2 500 kr per läsår för studieresa, studiebesök, kopior, kursmaterial, särskilda arrangemang och elevförsäkring. Det finns möjlighet att köpa lunchkuponger i skolrestaurangen. Om du hyr ett rum på skolans internatboende tillkommer en hyreskostnad.

Vem kan söka?

Du måste fylla lägst 18 år under 2018 och du ska ha läst minst ett år på gymnasiet (minimum 700 godkända poäng).

Ansökan

Du kan förbereda dig genom att scanna dina betyg från tidigare utbildningar, så att du kan bifoga dessa som PDF i ansökan. Du skall även bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs.

Denna kurs kommer inte att starta till hösten 2018 på grund av för få sökande. Du som har sökt kommer att bli kontaktad av skolan.

Länkar

ANSÖKAN TILL DENNA ALLMÄNNA KURS ÄR STÄNGD.