Kurser i journalistik och foto

Bo och plugga journalistik på folkhögskola i Stockholm. På Tollare folkhögskola kan du studera journalistik/information på eftergymnasial nivå.

Medierna i samhället får en allt större betydelse. Den tekniska utvecklingen går fort och kräver nya typer av kommunikativ förmåga. Men på Tollare tror vi att människor också vill ta del av klassisk berättande journalistik; reportage som aktiverar våra sinnen och skildrar en hel historia.

Vår ettåriga yrkesutbildning Journalistkurs multimedia/information ger dig grunderna för att jobba inom media. Förutom journalistiskt skrivande arbetar vi med foto, layout, radio/video och webb. En spets på utbildningen är att du som deltagare får arbeta mycket med berättande journalistik. Vårt påbyggnadsår Journalistkurs multimedia/information – Yrkesförberedande ger dig chansen att prova dina vingar med journalistisk specialisering och långpraktik. På vårt trevliga studentboende har du möjlighet till boende under studietiden.

Vi erbjuder också en distansutbildning med reportageinriktning på halvfart: Reportage: skrivande och foto. Distansutbildningen löper över en termin och ges såväl höst- som vårtermin. På vår distansutbildning får du lära dig hantverket från grunden och få inblick i hur en journalist/skribent/informatör arbetar.

Alla våra utbildningar vänder sig till dig som vill utvecklas i ett skrivande yrke och bli bättre på att sprida information.