Kurser i journalistik

Medierna i samhället får en allt större betydelse. Den tekniska utvecklingen går fort och kräver nya typer av kommunikativ förmåga. Men på Tollare tror vi att människor också vill ta del av klassisk berättande journalistik; reportage som aktiverar våra sinnen och skildrar en hel historia.

På Tollare folkhögskola kan du studera journalistik/information på eftergymnasial nivå. Vår ettåriga yrkesutbildning Journalistkurs multimedia/information ger dig grunderna för att jobba inom media. Förutom journalistiskt skrivande arbetar vi med foto, layout, radio/video och webb. En spets på utbildningen är att du som deltagare får arbeta mycket med berättande journalistik. Vårt påbyggnadsår Journalistkurs multimedia/information – Yrkesförberedande ger dig chansen att prova dina vingar med journalistisk specialisering och långpraktik.

Vi erbjuder också två distansutbildningar på halvfart: Medborgarjournalistik och Reportage: skrivande och foto. På våra distansutbildningar får du lära dig hantverket från grunden och förstå hur en journalist/informatör/ skribent arbetar. Alla våra utbildningar vänder sig till dig som vill utvecklas i ett skrivande yrke och bli bättre på att sprida information.