Distanskurs: Fotokurs för nybörjare VT19 (pågående)

Kursen omfattar 9 veckor

  • Vårterminen 2019
    28 januari - 5 april
ANSÖKAN ÄR NU STÄNGD

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill komma vidare i sin utveckling. Inga förkunskapskrav krävs. Kursen vänder sig till dig som är intresserad av fotografering och vill lära dig att använda en systemkamera.

Distanskursen~Foto för nybörjare löper över nio veckor med start den 28 januari, studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med en hemuppgift måndagen den 28 januari . Kursen innehåller två träffar, en på Tollare folkhögskola den 2 – 3 februari och en är i Stockholm 30 – 31 mars. Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska lära dig din kamerautrustning och producera ett antal fotografier efter din nivå.

Under kursens gång, går vi igenom grunderna i kamerateknik, komposition och fotograferande utifrån olika övningar. Vi avslutar distanskursen med en Stockholmshelg då vi utforskar stan till fots och besöker de mest fotogeniska platserna för att pröva våra nyvunna fotokunskaper.

Till en början arbetar du med kortare läs- skriv- och fotouppgifter för att lära dig grunderna. Vissa lektioner kommer att vara i videoform. En del av arbetet under kursens gång är grupporienterat. Under andra halvan av kursen får du mer utmanande fotouppgifter där konstnärliga aspekter på ditt fotograferande kommer att hamna i fokus. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital systemkamera, samt blixt (den lilla pop up blixten som finns på de flesta kameror går bra att använda.)

Träffarna på skolan är obligatoriska och systemkameran står inte skolan för, du behöver en egen. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Kursinnehåll

– Kamerateknik
– Komposition
– Bildberättande
– Fotograferande utifrån olika övningar

Kostnader

Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Du betalar 750 kr per denna kurs för studiebesök, kopior, kursmaterial och elevförsäkring. Dessutom ingår det fika, lunch och fika på helgen 2 – 3 februari då vi träffas på Tollare folkhögskola.

Vem kan söka?

Inga förkunskaper krävs. Du behöver ha tillgång till dator, digital systemkamera samt blixt (den lilla pop up blixten som finns på de flesta kameror går bra att använda).

Ansökan

Du kan förbereda dig genom att skanna dina betyg från tidigare utbildningar, så att du kan bifoga dessa som PDF i ansökan. Du skall även bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs.

Ansökan är nu stängd.

ANSÖKAN ÄR NU STÄNGD